<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=199839833918882&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blijf op de hoogte van de laatste blog artikelen

Inschrijven
Nov 17, 2020 1:23:25 PM - door Olaf van Campen
1 min

(Positieve) gevolgen van Corona

multitasking tijdens de suikerbietenoogst

Het Corona-virus houdt ons land, en eigenlijk de hele wereld, al maanden in zijn greep. Er gaat geen dag voorbij, of er wordt wel gesproken over de negatieve gevolgen van het virus op onze samenleving, economie, of gezondheid. Toch geloof ik erin dat we ook moeten kijken naar de positieve gevolgen.

Bijvoorbeeld de efficiëntie slag die gepleegd wordt. Als ik kijk naar de reistijd die ik in het verleden had (enkele reis woon-werk van minimaal 1 uur) dan is dat al veel verbeterd. Bovendien is de tijd die je spendeert aan een online vergadering altijd korter, dan een fysieke vergadering. Zo duurde bijvoorbeeld onze sportclub vergadering altijd tot 23.00. Tegenwoordig zijn we voor 21.00 al klaar en hebben we dezelfde dingen besproken.

Omdat veel bijeenkomsten en vergaderingen nu online worden aangeboden, kan je veel dingen tegelijk doen; multitasking! Zo was ik vorige week aan het ploegen en kon op dinsdagavond een pootgoedacademie webinar over bodemgezondheid volgen en woensdag een webinar over de nieuwe mogelijkheden van kiemremming in consumptieaardappelen. En zelfs de bijeenkomsten van de nieuwe scholen in het voortgezet onderwijs voor onze oudste zoon worden digitaal verzorgd tegenwoordig. Dus tijdens het wortel- en bietenrooien de introducties van nieuwe vormen van onderwijs volgen; ideaal!

Binnen ADAMA hebben we ook de nodige Covid19 gevallen. Wereldwijd al enkele tientallen. Maar gelukkig zijn de protocollen op een dusdanige manier opgesteld dat de ontwikkeling, productie en logistiek van onze producten “gewoon” doorgang vindt. We worden maandelijks bijgepraat door ons management en aangemoedigd om zoveel mogelijk digitaal te doen. Zo hebben we nu al twee succesvolle webinars georganiseerd rondom onze producten. We worden steeds handiger met “Teams” en “Zoom” en ik ben ervan overtuigd dat we dit in de toekomst vaker gaan organiseren.

Als laatste positieve gevolg, denk ik aan de saamhorigheid die de afgelopen maanden is ontstaan. Binnen ons bedrijf, binnen de familie, binnen de sportclub ervaar ik veel bereidheid om Corona te verslaan. De maatregelen worden keurig opgevolgd en iedereen probeert zijn/haar weg te vinden in de nieuwe samenleving die aan het ontstaan is. Ik hoop dat in de toekomst, de positieve aspecten vanuit de afgelopen maanden worden meegenomen. Blijf gezond en optimistisch!

 

HubSpot Video

multitasking tijdens de suikerbietenoogst

Olaf van Campen - Strategic Agronomy Manager
Olaf van Campen - Strategic Agronomy Manager
20 jaar ervaring in de landbouw en kennis van akkerbouwgewassen. Belangrijkste interesse in suikerbieten en aardappelen. Hoge technische kennis van suikerbieten en aardappelteelt. Reisde door heel Europa om lokale telers te ondersteunen met Nederlandse technieken en innovaties. Kan praktische ervaring van de boerderij overbrengen naar alle geïnteresseerden in land-en tuinbouw.

Wellicht ook interessant