<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=199839833918882&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blijf op de hoogte van de laatste blog artikelen

Inschrijven
Jul 15, 2021 4:12:50 PM - door Robbert Boon - Marketing Campaign Manager
1 min

Waarom je snel wilt beginnen met vergroenen

Het zal je niet ontgaan zijn. Overal om ons heen wordt de wereld “groener”. De verbrandingsmotor wordt ingeruild voor elektriciteit, warmte komt uit de grond en daken liggen vol zonnepanelen. Ook naar jou als teler wordt steeds vaker gekeken als het gaat om vergroening. De samenleving wil dat je duurzaam bezig bent en je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Tegelijkertijd wil de consument stralende producten zien zonder vlekje of oneffenheid. Uiteindelijk zul jij er toch ook aan moeten geloven – vergroening is een onomkeerbaar feit. Als je er vroeg genoeg mee begint, pluk je er snel de vruchten van. 

 

Timing is alles

‘Groen zijn’ zit ‘m in kleine en grote dingen. Je kunt radicaal het roer omgooien, maar ook beginnen met eenvoudige aanpassingen die je nog verder brengen ook. De route naar succes bewandel je met een integrale aanpak. Daarbij richt je je op alle aspecten van het landbouwproces. Denk hierbij aan een vitale bodem, het gebruik van middelen met een lagere milieu-impact, het gebruik van weerbare rassen waarvan bewezen is dat ze goed presteren en een gezonde leefomgeving voor natuurlijke vijanden. Deze zaken kun je een voor een doorvoeren of allemaal tegelijk, mits het aanbod dit toelaat. Feit is dat je het beste zo vroeg mogelijk kunt beginnen. Zo haak je aan op een ontwikkeling terwijl die zich ontrolt, zodat je nooit achterloopt. Ook hoef je geen veranderingen in te halen of onverwachte investeringen te doen. Verder is je werkwijze altijd actueel en loop je niet achter de feiten aan, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Zo sorteer je voor op een groener scenario dat er hoe dan ook gaat komen.  

 

Wees voorbereid

Duurzaamheid, oog voor het milieu en verantwoordelijkheid zijn de kernbegrippen voor de landbouw van de toekomst. Hoe sneller je begint met vergroenen, hoe kleiner de impact is op jouw werkwijze en hoe groter de impact is op je rendement. Als je groener werkt, kun je rekenen op een breder draagvlak en een makkelijkere afzet. Zorg dat je er op tijd bij bent!

 

ADAMA helpt je op weg met een biologische aanpak

Wij werken altijd door aan nieuwe methoden om jouw gewassen optimaal te beschermen. 

Lees meer LEES HOE
Robbert Boon - Marketing Campaign Manager
Robbert Boon - Marketing Campaign Manager
20 jaar ervaring in de agrarische sector en affiniteit met marketing en sales, veredeling en teelttechniek. Met een verleden in het praktijkonderzoek voor de suikerbieten- en uienteelt een hoog kennisniveau van deze gewassen. Volgt kritisch, maar realistisch de maatschappelijke uitdagingen binnen de agrarische sector. Als relatiebeheerder vervul ik graag een verbindende rol.

Wellicht ook interessant